hb

10de editie Week van de Valpreventie 2021

In de week van 19 april ging de 10de editie door van de Week van de Valpreventie. De slogan dit jaar is “Eén tegen allen, allen tegen vallen”. Wij kregen heel wat opdrachten in het kader van de provincie-battle. 

De EKA-teamleden van Engelendale, Haerlebout en ’t Ponton voelden zich direct geroepen om hier volop mee aan de slag te gaan!
Ze sloegen de handen in elkaar en in deze week werden heel wat leuke activiteiten en heuse ‘challenges’ georganiseerd. Allerlei handige tips werden in het rond gestrooid. Via de Facebookpagina’s konden jullie alles van nabij meevolgen.

pt

Opdracht 1: “Start de week actief”

Samen met Saartje Vandendriessche, jullie kennen haar zeker en vast van Eén, kregen wij een instructiefilmpje. Daarin werden heel wat oefeningen uitgelegd, waarbij zowel fitte ouderen als minder mobiele deelnemers (al zittend) kunnen bewegen.

eng
cdv

Opdracht 2: “In de smaak vallen”

De medewerkers van de keuken maken lekkere en gezonde maaltijd klaar. Deze week werd er nog meer ingezet op het in de kijker zetten van eiwitrijke voeding die perfect past in een gezond eetpatroon. Na afloop van de Week van de Valpreventie worden de beste recepten uitgekozen om te bundelen in een receptenboekje!

pt

Opdracht 3: “Wandelen zonder vallen”

Een wandeling in de buurt is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wij werden gevraagd om alle knelpunten en pijnlijke voorbeelden vast te leggen. Maar wij zetten even graag de positieve zaken ook in de kijker en brainstormden volop over mogelijke oplossingen die het wandelen in de buurt aangenamer kunnen maken.

hb

Opdracht 4: “Zet je beste schoentje voor”

Hier was de opdracht vrij simpel! Maak een zo lang mogelijke schoenenrij: zet zoveel als mogelijk verschillende valveilige schoenen na elkaar…

In 't Ponton deden ze dit zo: Facebook

Maar wat is valveilig schoeisel? Hier vinden jullie een handige link om veilige schoenen te herkennen: Veilig schoeisel

Kortom onze voorzieningen hebben hun beste beentje voor gezet om alles tot een goed eind te brengen!

eng
eng

zh Opendeurdag groep van assistentiewoningen De Zandhille 24/11/2022

Groep van assistentiewoningen De Zandhille opent zijn deuren voor jou!

Leer ons beter kennen via een rondleiding met nadien een kopje koffie en gebak!

Vooraf inschrijven is niet nodig.

lees meer alle berichten

Kunstexpositie 't Ponton

In september hielden wij een kunstexpositie die in het teken stond van dementie. Bewoners, vrijwilligers en medewerkers waren welkom!

Deze was te bezichtigen in ons woonzorgcentrum. Het was een boeiend project tussen mensen die verblijven in ’t Ponton én de mensen die er werken.

lees meer alle berichten