Zorg home

Zorg

In ons woonzorgcentrum Engelendale in Brugge staan de bewoners centraal. Wij leren hun wensen en verwachtingen dan ook graag kennen. Daarom is overleg met onze bewoners, hun familie of vertrouwenspersoon erg belangrijk. Via onze open - huis - visie geven wij hen de mogelijkheid hun rol verder te blijven spelen en de bewoner nabij te zijn. Onze organisatie is jong en wil blijven groeien en aan dit (bl)groeiproces laten wij hen graag meewerken.

Dementiezorg

dementiezorg

Dementie krijgen betekent (leren) omgaan met beperkingen maar evengoed het blijven zien van mogelijkheden. Soms bevindt de bewoner zich in een wereld die wij niet kennen. Dementie - of belevingsgerichte zorg betekent dan een deurtje openen om contact te maken.

Een groeiende vertrouwensrelatie met onze zorgmedewerker kan bijdragen tot een beter inzicht in de leefwereld van de bewoner. Door dit alles samen kan hij/zij zich als compleet blijven ervaren.  De beleving van onze bewoner dient hierbij als richtsnoer bij het verloop van het zorgproces.

Twee van onze vier afdelingen zijn voorbehouden voor bewoners met een specifieke zorgvraag zoals dementie. Deze afdelingen zijn voorzien van een dwaaldetectiesysteem. Beide afdelingen vloeien in elkaar over waardoor de vrije beweegruimte groot is.

Contacteer ons - inschrijven

Elke 65-plusser kan zich inschrijven op onze wachtlijst. Dit kan preventief zijn of voor een dringende opname.

contact

inschrijven